Przejdź do głównej zawartości

Profil pracownika

Dowiedz się, jak dodać, edytować lub usunąć pracownika w RO App

Napisane przez Amalia

Zakładka Ogólne

Tutaj możesz edytować dowolne pola w profilu pracownika. Zmień hasło, rolę pracownika, stanowisko, numer telefonu itp.

Zakładka Dostęp

Na tej karcie można edytować prawa dostępu do lokalizacji, kas i magazynów.

Zakładka Bilans

Wyświetla bieżące saldo pracownika, na które składają się wszystkie zlecenia, sprzedaż, przyjęcie i płatności, w których pracownik jest klientem lub dostawcą, a także naliczone wynagrodzenie.

Jeśli pracownik jest dłużnikiem firmy, kwota jego salda jest wyświetlana na zielono z adnotacją "Pracownik jest nam winien".

Jeśli pracownik nie jest ci nic winien, a twoja firma również wypełniła wszystkie zobowiązania wobec pracownika, kwota salda będzie wynosić 0 (zero) z oznaczeniem "Jesteś rozliczony".

Jeśli Twoja firma jest winna pracownikowi, kwota salda jest wyświetlana na czerwono z adnotacją "Jesteśmy winni pracownikowi".

Kliknij przycisk "+ Korekta", aby skorygować bilans pracownika.

Poniższa tabela wyświetla wszystkie transakcje (płatności i korekty), które miały wpływ na saldo końcowe pracownika. Kliknij przycisk "Eksportuj", aby pobrać wszystkie transakcje jako plik Excel.

Zakładka Wyroby

Wyświetla wyroby, które aktualnie znajdują się w magazynie tego pracownika lub należą do niego.

Zakładka Zasady obliczania wynagrodzeń

W sekcji "Stawka" można utworzyć i skonfigurować stawkę miesięczną, dzienną lub godzinową, a także skonfigurować płatności za dni wolne od pracy.

Sekcja "Prowizje" wyświetla bonusy dostępne dla pracownika. W tym miejscu można zastosować inne bonusy lub usunąć je, aby nie miały już zastosowania do pracownika. Przypominamy, że nowe zasady premiowania można utworzyć na stronie "Ustawienia > Pracownicy > Zasady obliczania wynagrodzeń". Więcej informacji można znaleźć w tym artykule.

W sekcji "Współczynnik pracownika" można skonfigurować współczynniki w celu zwiększenia lub zmniejszenia niestandardowych prowizji w towarach, usługach i ich kategoriach.

Zakładka Wynagrodzenie

Ta zakładka umożliwia:

Usuwanie i dezaktywacja pracownika

Każda zakładka posiada przycisk umożliwiający usuwanie lub dezaktywację pracownika z systemu RO App.

Dezaktywowany pracownik nie może zalogować się do systemu, ale można wykonywać z nim różne operacje w systemie (obliczanie, obliczanie i wypłacanie wynagrodzeń itp.). Dezaktywowanego pracownika nie można usunąć z planu taryfowego.

Usunięty pracownik nie może zalogować się do systemu i wykonywać w nim różnych operacji. Po usunięciu pracownika można usunąć go z planu taryfowego.

Ważne: jeśli usuwany pracownik ma otwarte zlecenia, zgłoszenia lub zadania, należy przypisać je do innego pracownika. Należy również przenieść artykuły z magazynu pracownika do magazynu wyrobów lub do magazynu innego pracownika.

Edytowanie profilu pracownika

Po utworzeniu pracownika ma on dostęp do samodzielnej edycji swojego profilu.

Klikając na swój awatar, można przejść do ustawień profilu i zmienić go:

- Osobisty awatar;

- Imię i nazwisko;

- E-mail;

- Numer telefonu.

Więcej informacji na temat profilu użytkownika można znaleźć w tym artykule.

Czy to odpowiedziało na twoje pytanie?