Przejdź do głównej zawartości

Jak ponownie połączyć, edytować i usunąć kanał w sekcji Czatów

Dowiedz się, jak szybko przywrócić synchronizację czatów, edytować ustawienia połączenia lub usunąć niepotrzebne kanały ze swojego konta

D
Napisane przez Diana

Jak przywrócić działanie kanału

Czasami synchronizacja kanału może zostać przerwana. Dzieje się tak z powodu wygaśnięcia tokenu API, zmiany hasła lub rotacji klucza dostępu.

Jeśli Twoje webhooki nie uległy zmianie, nadal będziesz otrzymywać wiadomości od użytkowników, ale nie będziesz w stanie na nie odpowiadać. Właściciel kanału otrzyma również wiadomość e-mail z ostrzeżeniem informującą o utracie synchronizacji z kanałem.

Aby przywrócić działanie kanału, należy go ponownie połączyć. Aby to zrobić:

1. Na stronie Ustawienia > Czaty kliknij dwukrotnie wybrany kanał w tabeli.

2. Kliknij Połącz ponownie.

3. W wyświetlonym polu wprowadź wymagane informacje (w zależności od kanału):

  • Facebook, Instagram – zaloguj się ponownie na swoje konto

  • WhatsApp przez E-chat – klucz API

  • WhatsApp, SMS przez Twilio – Auth Token

  • Bot Telegram – token API.

Użyj aktualnych danych, które znajdziesz w panelu serwisu, postępując zgodnie z instrukcjami połączenia.

4. Kliknij Połącz ponownie.

Po zweryfikowaniu danych status kanału zmieni się na Aktywny i będzie on ponownie w pełni funkcjonalny.

Jak edytować kanał

Aby edytować kanał, kliknij dwukrotnie nazwę wybranego kanału w tabeli, wprowadź zmiany i zapisz je.

Jak usunąć kanał

Aby usunąć kanał, kliknij dwukrotnie nazwę wybranego kanału w tabeli i kliknij przycisk „Usuń”. Po usunięciu kanału stare wiadomości zostaną zachowane, ale nowe wiadomości nie będą już odbierane z tego kanału.

Czy to odpowiedziało na twoje pytanie?