Aby usunąć transakcję, dla Twojej roli muszą być włączone następujące uprawnienia:
Może usuwać transakcje na koncie
Może widzieć ruch pieniędzy
Może zobaczyć przepływy pieniężne dla dowolnego okresu
Aby wyświetlić usuniętą transakcję wśród innych transakcji na koncie finansowym, musi być włączone następujące uprawnienie:
Może wyświetlać usunięte operacje na kontach
Aby usunąć transakcję z pola wyboru, wykonaj następujące kroki:
Krok 1. Na stronie Finanse > Płatności kliknij dwukrotnie transakcję lub otwórz okno płatności bezpośrednio ze zlecenia, sprzedaży, zwrotu lub przyjęcia.
Krok 2. W nowym oknie kliknij przycisk usuwania w prawym dolnym rogu i potwierdź tę czynność.
Dane transakcji zostaną przekreślone, co oznacza, że transakcja została usunięta. Usunięcie spowoduje zmianę kwoty w kasie w sumie tej transakcji.
Uwaga: po usunięciu transakcji saldo w kasie zostanie ponownie obliczone, ale wartość salda gotówkowego transakcji nie zmieni się, aby pokazać, ile pieniędzy znajdowało się w kasie po dokonaniu transakcji.
Aby przywrócić transakcję w kasie, kliknij dwukrotnie usuniętą płatność i kliknij przycisk Odzyskaj.



